Åbn undermenuer...

OM SAMFUNDSFAG.DK

Målgruppe

Den primære målgruppe for samfundsfag.dk er samfundsfagselever på de gymnasiale uddannelser, men for bachelorstuderende på videregående samfundsvidenskabelige uddannelser er her også meget at hente.

Begrebsapparatet

Begrebsappparatet er onlineleksikonet på Samfundsfag.dk og inddelt i de fem velkendte samfundsfaglige discipliner:

  • Sociologi
  • Politik
  • International politik 
  • Økonomi
  • Metode

Hver af disse discipliner er inddelt i underkategorier efter læreplanen i samfundsfag og centrale temaer i faget. De enkelte artikler linker videre til andre artikler i leksikonet, så man hurtigt guides videre til ny viden. Kerneopslagsordene indeholder både en kort og en mere uddybende forklaring - det giver eleven mulighed for at danne sig et hurtigt overblik eller få en grundigere viden om det pågældende emne. Ved hver artikel er der henvist til en eller flere af Columbus' bøger, hvor man kan læse mere om det specifikke emne. Figurer og modeller fra Columbus-udgivelser kan endvidere findes på en række af leksikonets artikler.

Redaktør på Begrebsapparatet

Jacob Graves Sørensen underviser i samfundsfag, historie og erhvervsøkonomi på Øregård Gymnasium. Han er forfatter til bl.a. 'Nyhedsformidling - en grundbog i massekommunikation', samt medforfatter til 'Brasilien - en ny stormagt', 'Mellemøsten under forandring' og 'Indien - en ny stormagt', tidligere samfundsfags-redaktør på Systime og Gyldendal. Fra 2006 er han freelance-redaktør på Forlaget Columbus.
Redaktøren alene har besluttet, hvilke opslagsord der er medtaget på Samfundsfag.dk, og han har truffet den endelige afgørelse om det faglige indhold i alle artiklerne. Endvidere har han selv skrevet en lang række af artiklerne.

Forfattere på Begrebsapparatet

Hans Branner: Tidligere underviser i samfundsfag på Nørre Gymnasium og tilknyttet KU og DIIS. Forfatter til bl.a. 'Global politik', 'Det politiske Europa' og 'Kloden rundt'. Har skrevet IP-artikler til Samfundsfag.dk.

Gregers Friisberg: Underviser i samfundsfag, engelsk og erhvervsøkonomi på Nykøbing Katedralskole. Forfatter til bl.a. 'Politik ABC', 'Politik og økonomi' samt 'Politik - dansk politik i internationalt perspektiv'. Har skrevet politik-artikler til Samfundsfag.dk.

Per Henriksen: Underviser i samfundsfag, idræt og erhvervsøkonomi på Paderup Gymnasium. Tidligere fagkonsulent i samfundsfag og forfatter/medforfatter til bl.a. 'Økonomi - principper, praksis og perspektiver', 'Økonomi ABC' og 'Fold dig ud i samfundsfaglige metoder'. Har skrevet økonomi-artikler til Samfundsfag.dk.

Kjeld Mazanti Sørensen: Tidligere underviser i samfundsfag, historie og religion på Ordrup Gymnasium. Forfatter til bl.a. 'Ideologier og diskurser - sprog, magt og politik', 'Byzans - mellem sultan og pave' samt 'Muslimske imperier'. Redaktør på Forlaget Columbus. Har skrevet sociologi-artikler til Samfundsfag.dk.

Lars Søndergård: Tidligere underviser i samfundsfag på Zahles Seminarium og deltager i DANIDA-projekter mv. Forfatter til bl.a. 'Verdens syv udfordringer'. Har skrevet IP-artikler til Samfundsfag.dk.

Torben Stener Nielsen:
Underviser i samfundsfag, historie og erhvervsøkonomi på Munkensdam Gymnasium. Medforfatter til bl.a. 'Fold dig ud i samfundsfaglige metoder' og 'Almen studieforberedelse'. Har skrevet metode-artikler til Samfundsfag.dk.

Endelig har redaktørerne af Samfundstatistik medvirket, idet projektet tog udgangspunkt i artikler, de har skrevet til Minilex fra Samfundsstatistik. En hel del af de korte artikler herfra indgår i samfundsfag.dk:

  • Henrik Arbo-Bähr: Mangeårig redaktør på Forlaget Columbus og vicerektor på Espergærde Gymnasium.
  • Allan Christensen: Underviser i historie og samfundsfag på Tornbjerg Gymnasium og desuden forfatter til 'Demokratiets kulturer'.
  • Niels Knap: Uddannelsesleder på VUF, Frederiksberg.

Copyright

Forlaget Columbus forbeholder sig alle rettigheder til indholdet på dette site. Det er tilladt at anvende det grundlæggende materiale til privat/personlig brug. Det betyder, at du fx må bruge teksterne i skoleopgaver, til egne noter og lignende. Derimod må du ikke anvende materialet kommercielt, ligesom du ikke må videresende digitale kopier til venner og bekendte eller andre personer uden for din husstand eller sprede materialet i flere kopier til flere brugere. Indholdet må derfor ikke kopieres i mere end 1 eksemplar til undervisningsbrug.

© Forlaget Columbus 2010-2015