Et lands erhverv kan opdeles i forskellige sektorer. Erhvervsstrukturen karakteriserer denne opdeling. Traditionelt skelnes der mellem tre sektorer:
- Den primære sektor (råvareekstraherende erhverv: fiskeri, minedrift, landbrug)
- Fremstillingssektoren (råvarebearbejdende sektor: industri, byggeri)
- Servicesektoren (produktion, distribution og salg af service)
Den primære sektor er fællesbetegnelsen for de erhverv, der er knyttet direkte til brugen af naturens ressourcer. Den omfatter jordbrug, gartneri, fiskeri og skovbrug. Den omfatter også udvinding af mineraler (bl.a. fossile brændsler og metaller), samt udvinding af bl.a. grus, sten, ler, sand og kridt. Disse erhvervs værditilvækst er i et vist omfang baseret på, at der høstes af naturens produkter eller dens evne til at skabe produkter.
Den sekundære sektor omfatter de erhverv, der videreforarbejder råstoffer leveret af den primære sektor og derved frembringer nogle færdige fysiske produkter. Denne sektor udgøres af de såkaldte fremstillingserhverv det vil primært sige industrien samt bygge- og anlægs-branchen.
Den tertiære sektor er de erhverv, der ikke producerer håndgribelige fysiske produkter, men tjenesteydelser til erhverv og husholdninger. Denne sektor omfatter transport, handel, rengøring, revisorer, ingeniørfirmaer, frisører og mange flere. Betegnelsen tertiær sektor anvendes som fællesbetegnelse for de private serviceerhverv og den offentlige sektor.
Opdelingen i de tre sektorer er nyttig for at tydeliggøre nogle generelle træk i den økonomiske udvikling. De fleste lande gennemlever et forløb, hvor de tre sektorer efter tur udgør den dominerende del af landets samlede produktion.