Erhvervspolitikken tager sigte på, gennem påvirkning af grundlæggende strukturer i erhvervene, at fremme den økonomiske vækst og beskæftigelsen. Hvor finanspolitikken og pengepolitikken er efterspørgselsorienterede den samlede efterspørgsel justeres alt efter konjunkturforløbet er erhvervspolitikken udbudsorienteret. Den sigter på at påvirke samfundets produktionskapacitet således, at en stigning i efterspørgslen ikke blot fører til stigende priser (inflation), men til at udbuddet hurtigere tilpasses en forøget efterspørgsel. Det er den udbudsorienterede politiks opgave at sikre en smidig økonomi på mikroplan.
Erhvervspolitik har mange berøringsflader med de forskellige former for strukturpolitik, hvis man tager afsæt i de faktorer, som bestemmer virksomhedernes konkurrenceevne. Uddannelsespolitikken skal bl.a. sikre en kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne, forskningspolitikken skal også tilgodese erhvervslivets behov, arbejdsmarkedspolitikken skal bl.a. sikre, at den nødvendige arbejdskraft er til rådighed, trafikpolitikken skal sikre dele af den fysiske infrastruktur, osv.
Fra en markedsøkonomisk synsvinkel kan erhvervspolitik give anledning til forvridninger ved, at nogle erhverv støttes og andre ikke. Derfor vælger mange lande at støtte generelt, mens andre lande støtter bestemte strategiske betydningsfulde erhverv (våben, flyvemaskiner, energi) ved hjælp af offentlige indkøb.