Er det folkevalgte danske parlament, der dels sammen med regeringen har den lovgivende magt i Danmark, og dels skal varetage den parlamentariske kontrol af regeringens arbejde (den udøvende magt). I et parlamentarisk system som det danske kan en regering kun blive siddende, dersom der ikke er et flertal i Folketinget, der nærer mistillid til regeringen. Folketinget består af 179 medlemmer, hvoraf to er valgt på Grønland og to på Færøerne. Folketingsvalgene foregår ved forholdstalsvalg.
Lovgivningsprocessen i Folketinget består af tre behandlinger af et lovforslag i Folketingssalen. Mellem disse behandlinger arbejdes der med lovforslaget i et af Folketingets stående udvalg.
Finansloven, der skal vedtages én gang om året, er nok den vigtigste lov, Folketinget arbejder med. Den fylder ca. 500 sider (hvortil kommer 2500 sider anmærkninger), mens en almindelig lov typisk fylder 20-30 sider.
Det danske parlament er et etkammersystem, da Folketinget er det eneste kammer. Indtil 1953 havde vi et tokammersystem med Landstinget og Folketinget.